• Gray Pinterest Icon
  • Gray Instagram Icon
  • Gray LinkedIn Icon

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat houdt de opruimmethode !ZOLDER op in?


De opruimmethode !ZOLDER op is gebaseerd op het wonen in een huis met een zolder. Op zolder worden vaak overgebleven spullen bewaard. Het is een plek waar je meestal niet zo vaak komt. Wanneer er geen geordend systeem is, ontstaat er vaak rommel. En die wordt met de tijd erger, waardoor je het overzicht kwijtraakt. Je startpunt is met deze opruimmethode de zolder. Het 'hart' van overgebleven spullen.
Waarom van boven naar beneden?


Met deze opruimmethode werk je systematisch van boven naar beneden én per kamer of ruimte. Het is voor velen een lastig pakket om alles op een hoop te leggen wanneer je in een huis woont met meerdere verdiepingen. Naarmate je naar boven loopt, wordt het vaak steeds rommeliger. De woonkamer staat dan minder hoog op de prioriteitenlijst als je aan de slag wilt met deze methode. Het probleem is de zolder, niet de woonkamer.
Ik heb geen huis met een zolder, kan ik dan wel een traject volgen?


Het is mogelijk om een traject te volgen wanneer je geen zolder hebt. Dan begin je waar de meeste rommel zich opstapelt. Dit kan een kelder zijn, maar ook een garage of kamer. Daarna volg je het plan aan de hand van het opruimleersysteem.
Moet ik perse de volgorde van deze opruimmethode volgen?


Niets moet. Je bent vrij om de opruimmethode als inspiratie te gebruiken. Wil je écht jouw gewenste resultaat behalen, dan raad ik je aan om de volgorde te hanteren. Er zit een logisch leersysteem achter dat met name voor een gezin belangrijk is. Ook hoef je niet na te denken over de volgorde en hoe je een planning maakt. Je houdt op deze manier meer tijd over om al jouw spullen grondig te doorlopen.
Is het een strakke planning die ik moet volgen?


Nee. Het is geen strakke planning, eerder flexibel en intuïtief. Er is voldoende ruimte om iets later of juist versneld te doen. Een deadline zorgt er echter voor dat je iets hebt om naartoe te werken, een gericht doel. Heb je dat niet, dan bestaat het gevaar dat jouw gewenste resultaat uitblijft.
Hoeveel tijd kost het om een traject te doorlopen?


Je kiest een periode van 3, 6 of 12 maanden. De periode van 12 maanden betreft het hele huis. Dit zijn haalbare periodes, gelet op de noodzaak, motivatie en moeilijkheidsgraad van loslaten. Wanneer je last hebt van teveel uitstelgedrag, dan is het beter om nog even te wachten. Tip! Voel wanneer je er klaar voor bent, anders is het zonde van de tijd en investering.
Wat kan ik verwachten?


Het is logisch dat je iets verwacht wanneer je een investering doet. Probeer voor jezelf na te gaan of je zelf aan die verwachting wilt voldoen. Het is voor beiden een investering in tijd en energie. Daarom is een 'all the way-klik' heel belangrijk. Bij twijfel, niet doen! Voel je vrij om een Clarity Call te reserveren, dan praten we verder.
Hoe werkt een abonnement?


Je kiest het abonnement dat het beste bij jou past, afhankelijk van wat je nodig hebt en de tijdsduur. Je betaalt per maand voor de gekozen periode. Het is een flexibel investeringssysteem dat je ruimte biedt om te kijken of het traject écht bij jou past. Je kunt er ook voor kiezen om het abonnement volledig te betalen, dan ontvang je een korting.
Hoe stel ik mijn traject samen?


Na het kiezen van jouw basistraject, stel je uit de MENU.kaart jouw traject samen met behulp van de bouwstenen. Dit doe je zelf of wij doen het samen wanneer je daar behoefte aan hebt. Bedenk goed wat je nodig hebt en wat bij jou past en goed voelt. Ik ondersteun je waar nodig. Komt het bedrag door de gekozen bouwstenen hoger uit dan de abonnementsprijs, dan wordt het bedrag naderhand in rekening gebracht. Valt het bedrag lager uit, dan wordt het teveel na afloop teruggestort.
Kan ik tussentijds mijn abonnement opzeggen of verlengen?


Ja. Het is mogelijk om jouw abonnement op te zeggen. Hiervoor stuur je een e-mail naar info@sensesofsook.nl met een korte toelichting. Na wederzijdse goedkeuring wordt de investering met de reeds verbruikte bouwstenen verrekend. Let op! Door bewust te kiezen voor een abonnement voorkom je opzegging. Raadpleeg hier de Algemene voorwaarden. Verlengen doe je door opnieuw te kiezen voor een abonnementsvorm. Je kunt ook een losse bouwsteen uit de MENU.kaart kiezen. Dit kan alleen wanneer je al een abonnement hebt gehad en een traject hebt doorlopen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

(Reageer hieronder)

Tijdschrift Scandinavian Living

 © 2021 senses of sook | algemene voorwaarden | privacy policy 

senses of sook