FAQ

Veelgestelde vragen

Wat houdt de opruimmethode !ZOLDER op in?


De opruimmethode !ZOLDER op is gebaseerd op het wonen in een huis met een zolder. Overgebleven spullen worden vaak op de zolder bewaard. Het is een plek waar je minder vaak komt. Rommel ontstaat wanneer er geen geordend systeem is. Die wordt met de tijd erger, waardoor je het overzicht kwijtraakt. Je startpunt is met deze opruimmethode de zolder. Het 'hart' van overgebleven spullen.
Waarom van boven naar beneden?


Met deze opruimmethode werk je systematisch van boven naar beneden én per kamer of ruimte. Het is voor velen een lastig pakket om alles op een hoop te leggen wanneer je in een huis woont met meerdere verdiepingen. Naarmate je naar boven loopt, wordt het vaak steeds rommeliger. De woonkamer staat dan minder hoog op de prioriteitenlijst als je aan de slag wilt met deze methode. Het probleem is de zolder, niet de woonkamer.
Ik heb geen huis met een zolder, kan ik dan wel een traject volgen?


Het is mogelijk om een traject te volgen wanneer je geen zolder hebt. Dan begin je waar de meeste rommel zich bevindt. Dit kan een kelder zijn, maar ook een garage of kamer. Daarna volg je het plan aan de hand van het opruimleersysteem.
Moet ik perse de volgorde van deze opruimmethode volgen?


Niets moet. Je bent vrij om de opruimmethode als inspiratie te gebruiken. Wil je écht jouw gewenste resultaat behalen, dan raad ik je aan om de volgorde te hanteren. Er zit een logisch leersysteem achter dat met name voor een gezin handig is. Je hoeft ook niet na te denken over de volgorde en hoe je een planning maakt. Je houdt op deze manier meer tijd over om al jouw spullen grondig te doorlopen.
Is het een strakke planning die ik moet volgen?


Nee. Het is geen strakke planning, eerder flexibel en intuïtief. Er is voldoende ruimte om iets later of juist versneld te doen. Een deadline zorgt er echter voor dat je iets hebt om naartoe te werken, een gericht doel. Heb je dat niet, dan bestaat het gevaar dat jouw gewenste resultaat uitblijft.
Wat kan ik verwachten?


Het is logisch dat je iets verwacht wanneer je een investering doet. Probeer voor jezelf na te gaan of je zélf aan deze verwachting wilt voldoen. Het is voor beiden een investering in tijd en energie. Een 'all the way-klik' is heel belangrijk. Bij twijfel zeg ik altijd; niet doen. Voel je vrij om een Clarity Call te plannen, dan praten we verder.
Hoe werkt een traject?


Je kiest het traject dat het beste bij jou past, afhankelijk van hoeveel sessies je nodig hebt.
Kan ik ook een losse sessie nemen?


Ja, het is mogelijk om een losse sessie te nemen. Dan kies je voor een Meet & Greet DISCOVER.sessie waarbij je zélf kiest voor een zone-gebied dat je wilt opruimen. Deze sessie is inclusief de DIY opruim.GUIDE. Heb je na afloop meer hulp nodig, dan kun je alsnog voor een traject kiezen. De investering wordt dan verrekend.
Is het mogelijk om in termijnen te betalen?


Ja, het is mogelijk om in termijnen te betalen. Je betaalt dan per maand een vast bedrag, Let op! Een traject duurt 3 maanden.

Staat jouw vraag er niet tussen?

(Reageer hieronder)

Tijdschrift Scandinavian Living

 © 2021 senses of sook | algemene voorwaarden | privacy policy