mijn verhaal

Isabel Lee Andersen

'Isabel, je hebt mij

meer gegeven dan een opgeruimde kast'

 

G. Saaltink

Transformatie

Herschikken en opruimen zit in mijn bloed. Geboren in Zuid-Korea als Jung Sook Lee, mijn Koreaanse naam, groeide ik op bij mijn Deense ouders in Denemarken.

Mijn opruimavontuur begint al op tweejarige leeftijd. Als visueel ingesteld meisje ontdekte ik op jonge leeftijd mijn creativiteit en ruimtelijk inzicht. Talloze keren verzuchtte mijn moeder: ‘wat heb je nu weer gedaan?!’, wanneer ik mijn kamer weer eens had veranderd. En dat op maar negen vierkante meter.

Mijn leven stond altijd in het teken van inpakken en uitpakken. Met 21 verhuizingen op de teller heb ik de nodige praktijkervaring opgedaan om jou met opruimen te helpen.

21 verhuizingen, kun jij je dit voorstellen?

 

 

Tien jaar geleden kreeg ik te horen dat ik chronisch ziek ben. Dit betekende dat ik mijn leven anders moest gaan inrichten, met meer rust en minder stress. Ik was een dynamisch leven gewend, waarin ik mezelf als workaholic geen rust gunde. Ik stond voor iedereen klaar, maar vergat mezelf.

Na drie burn-outs ben ik wijzer geworden. In 2016 heb ik het roer omgegooid na een relatiebreuk, ontslag, de verkoop van mijn huis en alweer een verhuizing. Niet meer rennen, maar op tijd afremmen.

Ik ben klein gaan wonen omdat ik een bedrijf wilde starten. Ik wilde overzicht en maar weinig tijd kwijt zijn aan huishoudelijke taken. Het is me gelukt om 36 vierkante meter functioneel en optimaal in te richten als woon-, slaapkamer, kantoor en inspiratieruimte voor klein wonen.

Ondernemersavontuur

Proeverij DDANSK

Eind oktober 2017 ging ik van start met mijn webshop DDANSK.

 

 

Mijn achtergrond als vormgever en mijn voorliefde voor tijdloos design en bijzondere smaken, brachten me op het idee mijn webshop met Deense delicatessen en design te vullen.

 

 

Op deze manier combineerde ik mijn bezoeken aan de leveranciers met vakantie en mijn lieve familie. Een win-win situatie.

 

 

Om Nederlanders kennis te laten maken met de Deense delicatessen, verzorgde ik naast de webshop proeverijen met groot succes.

 

 

Iedereen was blij verrast door de bijzondere smaaksensaties. En die blije gezichten maakten mij weer blij.

Maar ergens knaagde er iets ...

Er ging een lampje branden ...

In deze periode las ik het boek van de Japanse opruimgoeroe.

 

 

En bam, er ging een lampje branden! 

 

 

Vanuit het niets voelde ik van binnen een warmte die ik niet eerder had gevoeld. Het was net alsof ik over mezelf zat te lezen.

 

 

Maar opruimen, wie zit daar nu op te wachten dacht ik?!

Begin 2019 trok ik de stoute schoenen aan en organiseerde ik de opruim-challenge Zolder op Rommel!. Meer dan 80 vrouwen meldden zich aan.

Dat was de start van minimal organized!

Ik voelde me als een vis in de rommel!

Door de waardevolle feedback van de deelnemers van de challenge en met fijne (proef)klanten te werken, ontwikkelde ik gaandeweg mijn eigen opruimmethode.

 

 

Daarnaast deed ik onderzoek naar de woonvorm in Nederland, hoe Nederlanders leven en wonen.

 

 

Uit het onderzoek bleek dat in een huis wonen met een zolder, de meest geliefde woonvorm is.

 

 

De opruim-challenge was achteraf gezien helemaal geen toeval.

Et voilà

Keuzes maken

Yes, Ik had eindelijk mijn Ikigai gevonden! En dat was dichterbij dan ik dacht. Iets wat ik goed kon en voor mij heel natuurlijk was, bleek voor velen een grote uitdaging te zijn.

Mijn verborgen talent ontdekken, dat was wat ik bij DDANSK miste.

Minimal organized is inmiddels senses of sook geworden met focus op lifestyle, persoonlijke groei en transformatie. DDANSK is on hold gezet en de focus ligt nu volledig op s.o.s.

Kernwaarden senses of sook

Senses of sook staat voor aandacht, eenvoud, rust en slow living. Door aandacht te besteden aan mezelf en mijn (leef)omgeving, ontdek ik wat ik belangrijk vind. Eenvoud brengt me terug naar de essentie en rust zorgt ervoor dat ik me kan focussen op wat ik wil. Slow living is de verzamelnaam voor alles waar ik aandacht aan besteed in het nu. 

Wat vind ik belangrijk

20200916_141038-01.jpeg
Isabel Lee Andersen

Voor mij staat gezondheid stipt op nummer één, naast vrijheid en onafhankelijkheid.

 

Ik vind het belangrijk om werk te doen waar ik blij van word, iets te kunnen betekenen voor een ander. Zodat diegene zich fijn voelt, rust ervaart en zichzelf kan zijn.

Vrijheid betekent voor mij mijn eigen tijd indelen en mijn visie uitdragen, zonder compromissen te sluiten.

Ik word blij wanneer ik in de natuur ben, maar van een stadswandeling vroeg in de ochtend word ik ook heel gelukkig. Ik geloof dat stilte in jezelf zit en niet alleen in je omgeving.

 

Ik ben altijd op zoek naar schoonheid,

in de meest simpele vorm, ook in de imperfectie. Als je goed kijkt, is schoonheid overal te vinden. Je hoeft alleen maar even stil te staan.

Waar geniet ik van

De geur van versgebakken brood, sushi en mijn favoriete latte drinken, daar kun je me ’s nachts wakker voor maken.

 

 

’S ochtends een theelichtje aansteken en de subtiele geur van mijn lievelingswierook, daar geniet ik intens van. Elke dag. Maar ook van uitgebreid kokkerellen voor familie en vrienden.

 

Samen eten betekent voor mij je verbinden met elkaar in de puurste vorm.

Ik geloof in een wereld van bewust minderen en bewust consumeren, aandacht besteden aan alles waar ik om geef.

 

 

Zoals mezelf, mijn familie en vrienden. Mijn spullen, mijn werk en mijn klanten. Hierdoor ervaar ik veel meer rust en vreugde, waardoor er weer ruimte ontstaat voor ‘het nu’.

 

 

En tijd om bewust (na) te genieten van ‘het moment’ en die kleine dingen in het leven.

Ik gun het iedereen om rust te vinden. Stel je eens voor hoe de wereld er dan uitziet. Ik noem het innerlijke rijkdom. Hét cadeau dat ik aan mezelf heb gegeven. Welk cadeau kies jij?

 

 

Handtekening

'Wanneer jij jezelf bent,

creëer je ruimte voor anderen om dat ook te zijn

Tijdschrift Scandinavian Living

 © 2021 senses of sook | algemene voorwaarden | privacy policy